Wetstraat

Rechter oordeelt pas volgende week over kort geding in zaak-Rousseau

Conner Rousseau.© belga

Het derdenverzet dat DPG Media heeft aangespannen in de zaak van het publicatieverbod over uitspraken van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau, wordt volgende week woensdag behandeld door de kortgedingrechter in Dendermonde. Mogelijk is de zaak dan al niet meer relevant.

wle

De zaak gaat over uitspraken die Rousseau tegenover agenten zou gedaan hebben in de nacht van 1 op 2 september. De politie stelde een pv op omdat die uitspraken racistisch geweest zouden zijn. VTM en HLN wilden citeren uit dat proces-verbaal, maar Rousseau dwong via een eenzijdig verzoekschrift een publicatieverbod af. Daar tekent DPG Media nu namens VTM en HLN protest tegen aan.

Rousseau zegt zelf dat hij dat verbod vroeg omdat hij eerst zijn verhoor wou afwachten. Dat is voor deze week donderdag gepland. Rousseau zou daarna zelf een verklaring afleggen. Of het publicatieverbod daarna nog relevant is, is onduidelijk: mogelijk citeert Rousseau zelf uit het pv. De zaak van volgende week, over het publicatieverbod zou daardoor in de praktijk weleens zonder voorwerp kunnen zijn.