Radio 2

Anderstalige nieuwkomers leren Nederlands tijdens muziekvoorstelling in Oud Badhuis in Antwerpen 

In Antwerpen ging de voorstelling "Oh dierbaar België" in première. Deze voorstelling is bedoeld voor anderstalige nieuwkomers in België die Nederlands willen leren. Een nieuwe taal leren is niet makkelijk en daar wil muziekgroep "Lennaert & De Bonski's" bij helpen. 

In het Oude Badhuis in Antwerpen ging de voorstelling "Oh dierbaar België" in première. Muziekgroep "Lennaert & De Bonski's" wil anderstalige nieuwkomers in België helpen om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen met Nederlandse muziek. Dit doen ze met liedjes van onder andere Rocco Granata, Camille en Nicole en Hugo.

De première is de start van een nieuwe tournee met 27 voorstellingen doorheen Vlaanderen. In het Oude Badhuis speelden ze alvast twee voorstellingen, telkens voor 150 mensen. Het gaat om cursisten van het Centrum voor Basiseducatie Ligo Antwerpen.

Tijdens het zingen leer je veel Nederlandse woordenschat die je nooit zal vergeten

Lennaert Maes, zanger Lennaert & de Bonski's

Alle teksten worden tijdens de voorstelling geprojecteerd en meegezongen door anderstalige nieuwkomers. "Als je een lied veel zingt, ken je het na een tijd vanbuiten. Hierdoor leer je veel woordenschat die je nooit zal vergeten", zegt zanger Lennaert Maes.

Meest gelezen