Rechts: Ali Alhaj Mahmoud die 30 jaar cel heeft gekregen voor de dodelijke gijzeling van de 9-jarige Daniël. Links: mama Amanie die overmand door verdriet haar ontevredenheid over de uitspraak laat horen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechts: Ali Alhaj Mahmoud die 30 jaar cel heeft gekregen voor de dodelijke gijzeling van de 9-jarige Daniël. Links: mama Amanie die overmand door verdriet haar ontevredenheid over de uitspraak laat horen. © Photo News

ASSISEN. 30 jaar cel voor de één, vrijspraak voor de ander voor dodelijke gijzeling van Daniël (9): “Alle criminelen zijn door deze uitspraak sterker geworden”

Ditmaal duurde het maar 3 uurtjes om tot een beslissing te komen. De 12-koppige jury besloot iets voor 15 uur om Ali Alhaj Mahmoud te veroordelen tot 30 jaar opsluiting. De 5 jaar terbeschikkingstelling die de procureur-generaal had gevorderd werd hem niet opgelegd. Zoals verwacht werden Ali’s moeizame jeugd in het vluchtelingenkamp en zijn jeugdige leeftijd als verzachtende omstandigheden beschouwd. Daniëls ouders waren alles behalve tevreden. “Wij hadden vertrouwen in het Belgische gerecht. Maar wat weet de volksjury nu van wetten?”