. / Photo News
Volledig scherm
© . / Photo News

Dan tóch geen schorsing voor Bonsu Baah na rode kaart tegen Westerlo

Genk-speler Christopher Bonsu Baah wordt dan toch niet geschorst voor zijn rode kaart tegen Westerlo (3-3) van voorbije zondag. De Ghanees werd in de eerste helft uitgesloten omdat hij een slaande beweging richting Westerlo-speler Thomas Van den Keybus had gemaakt. Het bondsparket deed daarop een schorsingsvoorstel van drie matchen (waarvan één effectief) voor de 18-jarige winger. Maandag gaf scheidsrechter Wesli De Cremer in de traditionele debriefing van de voetbalbond aan dat een gele kaart een betere straf was geweest. De bondsprocureur besloot dan maar om de schorsing in te trekken.

45 reacties

  • Mieke Ponet

    7 maanden geleden
    Waar zijn de analisten die vonden dat het een juiste straf was en geen rekening hielden met de trek en sleur beweging door Van den Keybus. Wat ik niet kan begrijpen is dat de VAR totaal niet reageerde, waarom heeft men dan een VAR nodig die veel geld kost. Ben blij voor Bonsu Baah die zich alleen maar wilde losrukken zonder daar iemand mee te kwetsen en ook blij dat de ref na het bekijken van de beelden terug komt op zijn beslissing want dit geeft aan dat hij zich kan vergissen.
  • Steve Caria

    7 maanden geleden
    Comedy spelen het exspres gaan liggen en over de grond rollen moeten ze is bestraffen ,heeft niks meer met voetbal te maken .
  • Eddy MORIEN

    7 maanden geleden
    Als hij 2 gele kaarten heeft gekregen (wat ook rood is), dan is hij toch sowieso volgende zondag geschorst? Dan heeft hij toch 1 zondag straf gekregen. Pas op: volgens mij terecht rood.
  • jan boden

    7 maanden geleden
    Logisch, zolang het slachtoffer nog leeft is er geen sprake van een schorsing.
  • Jos Peulen

    7 maanden geleden
    dit is geen voetbal meer maar rugby, als je dit gedrag zou doortrekken naar andere sporten,