V-test om energiecontracten te vergelijken, wordt uitgebreid: prijsalarm wanneer je goedkoper energiecontract kan afsluiten

De V-test, de vergelijker voor energiecontracten van de Vlaamse energiewaakhond VREG, wordt uitgebreid met een prijsalarm. Als er een voordeliger contract op de markt komt, krijgt de consument automatisch een melding.

Met de V-test van de Vlaamse Energieregulator VREG kan je kijken welk energiecontract voor jou het meest voordelig is. Sinds begin dit jaar kan je je eigen energiecontract meenemen in de vergelijking. Daardoor kan je makkelijk zien of je lopende contract nog interessant is in vergelijking met de aangeboden contracten op de energiemarkt. Hier lees je hoe dat moet.

Die functie wordt nu nog verder uitgebouwd, vertelt Moniek Schelstraete van de VREG bij VRT NWS. "We gaan nu een stapje verder. We gaan de V-test een mailtje laten sturen wanneer je geld kan besparen op je energiecontract."

BEKIJK: Moniek Schelstraete van de VREG kondigde de nieuwe toepassing aan in VRTNWS#steljevraag

Videospeler inladen...

Besparingsbedrag vooraf kiezen

Consumenten kunnen vooraf instellen wanneer ze melding willen krijgen. "Je bepaalt op voorhand zelf wat het besparingsbedrag is waarvoor je een prijsalarm wil instellen. Wanneer er contracten op de markt komen waarbij je die besparing kan realiseren, zal je automatisch een mail krijgen van de V-test." Je kan dan als consument zelf beslissen of je een goedkoper contract wil afsluiten.

Je kiest zelf wat het minimale besparingsbedrag is om een melding te krijgen.

Moniek Schelstraete, VREG

Belangrijke voorwaarde is wel dat je een persoonlijk profiel aanmaakt op de website van de V-test. Zo weet de VREG wat jouw huidig energiecontract is en of er geld te besparen valt met een nieuw contract.

De nieuwe toepassing wordt op 17 oktober gelanceerd en is enkel beschikbaar voor mensen die in Vlaanderen wonen en hun energiecontract via de V-test kunnen vergelijken.

Meest gelezen