© BFM, atv

Zware uitslaande brand in Deurne kost leven aan vrouw (26), twee andere slachtoffers naar ziekenhuis

Deurne -

Een zware uitslaande brand in de Van Duyststraat in Deurne heeft dinsdag het leven gekost aan een vrouw (26). Twee andere slachtoffers ademden te veel rook in en werden naar het ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

jtp

Een getuige merkte de brand in de Van Duyststraat, in de omgeving van het Sportpaleis, omstreeks 14 uur op en belde naar de noodcentrale. “Volgens die eerste melding was er sprake van een brand in een woning waarbij rook en vuur zichtbaar was”, vertelt woordvoerder Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen. De brand woedde op de eerste verdieping. “Bij aankomst van onze ploegen was de brand al uitslaand. De vlammen sloegen uit de ramen, er hing ook een dikke bruine rook in de straat”, zegt De Clercq.

“Verschillende mensen verlieten de woning. Twee personen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Ze ademden te veel rook in. Een derde slachtoffer, een 26-jarige vrouw, is in het pand aangetroffen. Ze is overleden”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De brandweer kreeg de brand snel onder controle, maar in de woning is wel veel schade. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog onduidelijk. Momenteel wordt er uitgegaan van een accidentele brand. Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse voor sporenonderzoek. Het parket stelde een branddeskundige en een wetsdokter aan om de brand en de doodsoorzaak verder te onderzoeken. De Van Duyststraat was een tijdlang afgesloten voor het verkeer.

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen