© BELGA

Antwerp wil zich tonen in de Champions League, maar: “Zelfs derde worden is niet vanzelfsprekend”

Antwerp neemt het woensdag in zijn eerste thuiswedstrijd ooit in de Champions League op tegen Shakhtar Donetsk. De Oekraïense kampioen ging net als de Great Old op de eerste speeldag onderuit: het duel op de Bosuil lijkt zo al richtinggevend te kunnen worden voor de derde plaats in groep H. Antwerp-coach Mark van Bommel wilde dinsdag echter nog niet te veel vooruitlopen op de feiten.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

“Is het onze ambitie om derde te worden in deze groep?”, herhaalde de Nederlander een vraag op de persconferentie. “We hebben onze droom al verwezenlijkt door hier te staan, door ons te plaatsen voor de Champions League. Dat is heel knap. Natuurlijk wil je dan ook goed presteren en punten pakken in de groepsfase. Thuis, met ons publiek er achter, is er altijd wel iets mogelijk. We hebben allemaal ambitie. We winnen niet voor niets de dubbel vorig seizoen en de Supercup, maar ik wil maar zeggen: het wordt niet vanzelfsprekend morgen om te winnen.” 

“We staan in onze groep tegenover drie topploegen”, ging hij verder. “Barcelona lijkt al goed op weg voor de eerste plaats. Shakhtar en Porto zijn misschien niet de meest aansprekende namen, maar wel absolute toppers in eigen land. We mogen niet afgerekend worden als we niet derde worden in deze poule. Dat zou betekenen dat jullie ons inschatten als een ervaren team in de Champions League, dat precies weet wat ze moet doen. Terwijl deze spelersgroep juist heel weinig ervaring op het allerhoogste niveau heeft.”

Van Bommel weet niet goed wat te verwachten

Van Bommel wist niet goed wat te verwachten van de tegenstander van woensdag, Shakhtar Donetsk. “We hebben verschillende wedstrijden van hen gezien, en dan speelden ze niet verdedigend. Maar dit is de Champions League, en een wedstrijd op verplaatsing. Dan kan een spelwijze al eens wijzigen. Dat merk je zelfs al in de competitie. We hadden hier vorige week Gent ook op een andere manier verwacht”,  eindigde de Antwerp-coach met een steekje. De Buffalo’s kwamen vorige week woensdag erg verdedigend voor de dag in de inhaalmatch op de Bosuil, die op 0-0 eindigde.

De Nederlander kan op een quasi volledig fitte kern rekenen tegen Shakhtar. De langdurig geblesseerde Jacob Ondrejka is er niet bij, net als de door een administratieve fout niet geregistreerde Sam Vines. Ritchie De Laet sukkelt met de knie en trainde dinsdagochtend niet mee. Het lijkt twijfelachtig dat hij zal aantreden woensdag.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer