Mark McKenzie.© Dick Demey

Iedereen fit, ook Mark McKenzie stapt woensdag mee op vliegtuig naar Servië

Wouter Vrancken beschikt weer over een volledig fitte kern. Zo stappen woensdagochtend 23 A-kernspelers in Luik op het vliegtuig richting het Servische Nis.

Ook Mark McKenzie is weer van de partij. De Amerikaanse international liep in het vorige Europese duel tegen Fiorentina een teenblessure op, die hem tegen STVV, Club Brugge én Westerlo aan de kant hield. Maar het ziet ernaar uit dat de centrale verdediger donderdag weer inzetbaar is.

De wedstrijd tegen FK Cukaricki wordt in het Zuid-Servische Leskovac afgewerkt. Het gloednieuwe Dubocicastadion voldoet in tegenstelling tot de thuishaven van Cukaricki in Belgrado wel aan de UEFA-normen. De Genkse delegatie verblijft in Nis, de op twee na grootste stad van Servië die op een vijftigtal kilometer van Leskovac ligt.

De volgende 23 spelers stappen woensdag rond 10.30u op het vliegtuig in Luik: Vandevoordt, Van Crombrugge, Chambaere, Munoz, El Ouahdi, Cuesta, Sadick, McKenzie, Arteaga, Kayembe, Galarza, Ouattara, Heynen, Hrosovsky, Ait El Hadj, El Khannouss, Bonsu Baah, Sor, Paintsil, Fadera, Oyen, Arokodare en Zeqiri.

Jonge Zweedse ref

De wedstrijd Cukaricki-KRC Genk (aftrap donderdag 21u) wordt geleid door de 31-jarige Zweed Adam Ladebäck. Voor hem is het pas de eerste wedstrijd in een Europese groepsfase, tot nu toe floot Ladebäck uitsluitend duels in de voorrondes en de Youth League. Hij leidde nog nooit een wedstrijd van een Belgische ploeg. De Italiaanse VAR Luca Pairetto (39) heeft meer ervaring, hij is al tien jaar actief in de Serie A.

(mg)

Aangeboden door onze partners