Zo zal de Zonhoeve er na de make-over uitzien.© Stad Bilzen

Sportcomplex De Zonhoeve in Beverst wordt groter, duurzamer en moderner

Bilzen -

Sportcomplex De Zonhoeve in Beverst krijgt na ruim 35 jaar een ingrijpende make-over. De stad Bilzen trekt 700.000 euro uit om het complex energiezuiniger te maken en beter uitgerust voor alle competitiesporten.

Johnny Geurts

Sporthal De Zonhoeve in Beverst dateert uit 1987. Het is een belangrijke sportsite voor de stad Bilzen, onder andere als thuisbasis voor volleybalclub Schovoc Beverst. “Om zowel de sporters als de bezoekers meer comfort te geven, nemen we het sportcomplex het komende jaar onder handen”, vertelt schepen van Sport Peter Thijs (ToB). “Zo pakken we onder meer de buitenkant grondig aan. De verouderde gevelplaten worden vervangen, wat niet alleen de uitstraling, maar ook de energiezuinigheid ten goede zal komen. De vochtproblemen en het energieverbruik zullen zo drastisch verminderen.”

Maar ook binnen zal gewerkt worden. “Er komen een nieuwe keuken en een bergruimte bij, waardoor meteen ook de cafetaria groter wordt. Bovendien voegen we er een multifunctionele vergaderruimte aan toe, voor zowel sport- als culturele verenigingen van Beverst. Ik ben erg dankbaar dat we dit project samen met de bestuursleden van het Autonoom Gemeentebedrijf kunnen realiseren”, benadrukt schepen en voorzitter AGB Guy Sillen (ToB).

De renovatie zal de buitenkant en het interieur van de sportsite in Beverst danig verbeteren.© Stad Bilzen

Kleedkamers

Bedoeling is om het geheel voor sporters comfortabeler te maken. Schepen Sillen: “Op dit moment schieten de kleedkamers tekort, vooral op de drukste sportmomenten. Met een uitbreiding aan de achterkant van het complex creëren we twee ruime kleedkamers, samen met een centrale wacht- en lockerzone. Op die manier kunnen er moeiteloos drie jeugdwedstrijden tegelijk plaatsvinden. De scheidsrechters en officials krijgen twee aparte kleedkamers, zodat het complex weer geschikt is voor alle competitiesporten.” Alle aanpassingen zijn goed voor een investering van meer dan 700.000 euro. De werken aan sporthal De Zonhoeve starten in het voorjaar 2024. Zowel sporthal als cafetaria blijven steeds toegankelijk.

Pastorij

In Beverst wordt er in de komende jaren meer dan 2 miljoen euro geïnvesteerd in de renovatie van zowel de pastorij als het vernieuwde sportcomplex. Burgemeester Bruno Steegen (Beter Bilzen): “We zetten sterk in op investeringen en faciliteiten in de Bilzense deelgemeenten. Deze opknapbeurt van het Sportcomplex Zonhoeve is een belangrijke stap in de opwaardering van het centrum van Beverst. Samen met de mogelijke vernieuwing van de gewestweg N2 en herinrichting van het centrale kerkplein in de toekomst door het Vlaams Gewest, zorgt deze realisatie ervoor dat Beverst goed is voorbereid op de uitdagingen van de toekomst.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer