Is het een goed idee om je spaargeld bij Belfius te parkeren nu de rente op één van zijn spaarboekjes tot 2 procent stijgt?

Belfius verhoogt begin volgende maand de spaartarieven. De rente op de meest lucratieve formule stijgt dan tot 2 procent. Is het nu het moment om je spaargeld over te hevelen naar de staatsbank?

Waarom is dit belangrijk?

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft onlangs de depositorente - de vergoeding die de banken krijgen op het geld dat ze stallen bij de monetaire instelling - opgetrokken tot 4 procent, het hoogste niveau ooit. Voor de start van de zomer van 2022 moesten de banken nog een strafrente van 0,5 procent betalen op de spaardeposito's. Ze hebben vandaag dus meer ruimte om hun spaarders een extra vergoeding uit te betalen.

Context: Belfius zal de spaarrentes op 1 november optrekken. Het is de eerste grootbank die dat doet sinds de succesvolle uitgifte van de eenjarige staatsbon.

  • De rente op de Fidelity-rekening, de meest lucratieve spaarrekening van de staatsbank, stijgt tot 2 procent. Daarmee zal Belfius vanaf volgende maand één van de meest lucratieve spaarrekeningen op de Belgische markt hebben.
  • Slechts zes spaarboekjes brengen meer geld in het laatje. Bij sommige van die formules moet je wel re
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer