Archieffoto ter illustratie.
BELGA/CLAESSEN

Twee brandweerlieden belanden onder ingestorte muur in Wuustwezel, een van hen naar ziekenhuis afgevoerd

In Loenhout, een deelgemeente van Wuustwezel, zijn twee brandweerlieden van Brandweer Zone Rand lichtgewond geraakt. Ze kwamen bij het blussen van een schuur onder de brokstukken van een ingestorte gevel terecht. Eén brandweerman werd naar het ziekenhuis afgevoerd. "We wachten het medisch onderzoek af, maar het lijkt erop dat hij zijn schouder heeft ontwricht", zegt woordvoerder Tina Boënne.

Rond 19 uur vatte een schuur bij een woning in de Terbeekseweg in Wuustwezel brand. Het huis kon gevrijwaard worden, maar de schuur ging volledig in vlammen op. 

Tijdens het blussen stortte een van de puntgevels van de schuur in. "Wat er precies gebeurd is, weten we nog niet, maar er kwamen twee van onze brandweerlieden onder de brokstukken terecht", zegt Boënne. "Ze waren nooit buiten bewustzijn, maar raakten wel lichtgewond."

Eén brandweerman werd naar het ziekenhuis in Malle afgevoerd, de andere werd ter plaatse verzorgd en bleef ook aan het werk. "We wachten het onderzoek af, maar het lijkt erop dat hij zijn schouder heeft ontwricht."

Preventief ontruimd

"De bewoners van de woning nabij de schuur werden in veiligheid gebracht", vult Patrick De Smedt, woordvoerder van politiezone GRENS, aan. "Twee aanpalende huizen werden eveneens preventief ontruimd. Een oudere dame en een koppel moesten hun woonst tijdelijk verlaten, maar het ziet ernaar uit dat ze snel weer toegang zullen krijgen."

Over de oorzaak van de brand is nog niets geweten.

Meest gelezen