© AFP

Japanners maken favorietenrol waar op WK turnen

De Japanse turners hebben dinsdag de teamcompetitie gewonnen op het WK in Antwerpen. Olympisch kampioen Daiki Hashimoto, Kenta Chiba, Kazuma Kaya, Kazuki Minami en Kaito Sugimoto domineerden afgelopen weekend al de kwalificaties en maakten ook in de finale hun favorietenrol waar. Met 255,594 punten verwezen ze China (253,794) en de Verenigde Staten (252,428) naar de ereplaatsen.

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

China was titelverdediger, maar kon zich in Antwerpen ternauwernood als achtste plaatsen voor de finale. Daarin deden de Chinese turners heel wat beter, maar braken twee vallen aan de rekstok hen zuur op. Japan, vorig jaar vicekampioen, was in dat onderdeel het beste, net als op het paard met bogen en de brug. China was het beste aan de ringen. De Amerikanen haalden de hoogste score op de vloer, de Britten, die net naast eremetaal grepen, deden dat op de sprong.

Woensdag turnen de vrouwen hun teamfinale. Donderdag en vrijdag volgen de individuele allround finales en in het weekend staan de toestelfinales op het programma.

© AP

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer