© IMAGO/Pro Sports Images

Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker meteen onderuit in World Grand Prix darts

Zowel Dimitri Van den Bergh (PDC-14) als Mike De Decker (PDC-39) zijn dinsdag in het Engelse Leicester niet voorbij de eerste ronde van de World Grand Prix geraakt. Beide Belgische darters gingen in twee sets onderuit: Van den Bergh tegen Chris Dobey (PDC-19), De Decker tegen Joe Cullen (PDC-12).

Michiel Verheirstraeten
Bron: BELGA

Op de Grand Prix moet ook met een dubbel gestart worden en Van den Bergh had het daar behoorlijk lastig mee. Zo had “‘The Dreammaker”  in de tweede leg liefst elf darts nodig om van start te gaan. Dobey deed het veel beter en brak door de darts van Van den Bergh. De Antwerpenaar pakte de twee volgende legs, maar verloor alsnog de eerste set met 3-2. Ook in set twee nam Cullen een 2-0 voorsprong en kwam Van den Bergh terug tot 2-2, waarna hij in de beslissende leg geen vuist meer kon maken

De Decker zag Cullen meteen door de darts breken, waarna hij ook leg twee verloor. De 27-jarige Mechelaar brak terug en stelde gelijk, maar Cullen won de vijfde leg. In de tweede set haalde De Decker nooit zijn beste niveau en verloor hij  met een mager gemiddelde van 80,81 met 3-1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer