N-VA legt zich niet neer bij afwijzen referendum voor circulatieplan in Gent: "Dit is hallucinant"

© fvv/archief

"Dit is een puur politieke beslissing. N-VA legt zich niet neer bij dit resultaat." Dat zegt N-VA-lijsttrekker Elke Sleurs na de bekendmaking dat er geen referendum wordt georganiseerd over het circulatieplan van Gent. De partij noemt de telling van de handtekeningen "twijfelachtig".

Bert Staes

"Wij zijn zeker van ons stuk” zegt Sleurs. "Wij weten dat we het nodige aantal handtekeningen hebben. Dat het stadsbestuur meer dan 1 op 6 handtekeningen als ongeldig beschouwt is hallucinant. De geschiedenis herhaalt zich. Het lijkt erop dat de stad opnieuw weinig moeite gedaan heeft om de handtekeningen te identificeren."

"Het Gentse stadsbestuur heeft op dit vlak een kwalijke reputatie: bij het vorige referendum kwam een gerechtelijke expert finaal tot het besluit dat de stad ruim 800 handtekeningen onterecht had afgekeurd. Nu laat het stadsbestuur opnieuw 30.000 mensen in de kou staan. Dit getuigt van weinig respect."

"Inspraak van de burger is voor dit stadsbestuur, Groen incluis, blijkbaar slechts een façade. We betreuren dit sterk. Het stadsbestuur verbergt zich achter een twijfelachtige telling om de mening en inspraak van haar burgers alweer te negeren."

LEES: Officieel: geen referendum in Gent, 673 handtekeningen te kort

"Eerder wou het stadsbestuur ook al de lat op een fout aantal leggen. Pas na een interpellatie van N-VA werd de lat juist gelegd conform het gemeentedecreet. Dit toont hoe onzorgvuldig het stadsbestuur omgaat met dit verzoekschrift voor een referendum. N-VA Gent is teleurgesteld in het stadsbestuur."

"We zullen zorgvuldig nagaan op welke wijze het stadsbestuur de handtekeningen gecontroleerd heeft", Elke Sleurs. "We zullen alle afgekeurde handtekeningen onderzoeken. Indien nodig zullen we naar de Gouverneur of de rechtbank stappen. De strijd is nog niet gestreden, daar kan u van op aan. En de belangrijkste volksraadpleging komt er sowieso aan: de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Komt er nu geen referendum dan zullen de Gentenaars dan wel hun mening geven

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen