© AFP

Zeker 23 soldaten vermist na plotse overstromingen in India

Zeker 23 soldaten zijn vermist na plotse overstromingen in een vallei in de staat Sikkim, in het noordoosten van India. Dat zegt het leger woensdag.

jvh
Bron: BELGA

“Vanwege plotse regenval aan het Meer van Lhonak, in het noorden van de staat Sikkim, is het water van de Tista-rivier plots gestegen. Drieëntwintig soldaten zijn vermist. Een zoekactie is aan de gang”, zegt het leger in een persbericht. 

De bergachtige en geïsoleerde regio bevindt zich aan de grens van India met Nepal. Het Meer van Lhonak ligt aan de voet van een gletsjer dichtbij Kangchenjunga, de op twee na hoogste berg ter wereld. Een stuwdam stroomopwaarts had water laten wegstromen. De Tista stond daardoor 4,5 meter hoger dan normaal, zegt het Indiase leger. 

Overstromingen en aardverschuivingen komen relatief vaak voor in India. Ze veroorzaken vaak veel schade, vooral in het moessonseizoen van juni tot september. In oktober is het seizoen normaal gezien achter de rug. Experts geven aan dat dergelijke rampen vaker voorkomen en erger zijn door de klimaatverandering.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer