Buschauffeur Alberto Rizzotto (40) kwam om het leven na het busongeval in Noord-Italië.© Facebook

Buschauffeur en drie minderjarigen dood, meerdere kinderen verliezen ouders: dit weten we al over de 21 slachtoffers

Bij het busongeval nabij het Italiaanse Venetië kwamen dinsdagavond 21 mensen om het leven. Het gaat onder andere om de 40-jarige buschauffeur, vijf Oekraïners en drie minderjarigen, onder wie een pasgeborene. Meerdere kinderen verloren ook hun ouders. Dit weten we al.

mtm
Bron: Rai, Corriere della sera, Il gazzettino

De identificatie van de slachtoffers verloopt maar moeizaam. Voorlopig zouden de hulpdiensten nog maar van 7 van de 21 doden een naam weten. Voorlopig is er nog maar één slachtoffer publiekelijk geïdentificeerd: de 40-jarige buschauffeur Alberto Rizzotto.

De man, afkomstig uit de Italiaanse provincie Treviso, zou nog maar dik anderhalf uur voor de crash aan zijn shift begonnen zijn, maar werd volgens Italiaanse media mogelijk onwel achter het stuur. De man werkte al zeven jaar voor La Linea, het vervoerbedrijf waar de betrokken elektrische bus deel van uitmaakte. “Hij was een goede, ervaren chauffeur”, aldus collega’s.

De andere doden en gewonden waren allemaal toeristen, gasten van camping Hu in Marghera (Venetië). Het gaat onder andere om vijf Oekraïners, een Duitser, een Fransman, een Kroaat en nog een andere Italiaan. Dat zou intussen al bevestigd zijn door de Oekraïense ambassade in Italië en door de prefect van Venetië.

Onder de dodelijke slachtoffers ook drie kinderen: twee tieners (een twaalfjarige en een meisje van veertien à vijftien jaar) en een baby nog maar enkele maanden oud. Twee Duitse broers van zeven en dertien jaar verloren volgens Italiaanse media hun beide ouders in de crash. Zelf werden de jongens met meerdere breuken opgenomen in het ziekenhuis. Na een nachtelijke operatie zouden ze beiden buiten levensgevaar zijn. Ze krijgen wel psychische hulp aangeboden.

Ook een Oostenrijkse vrouw, moeder van twee dochters van drie en dertien jaar, kwam om het leven. Beide meisjes zouden in het ziekenhuis zijn opgenomen, maar zouden niet in levensgevaar verkeren.

Geen Belgen

Van elf van de vijftien gewonden werd de nationaliteit al bekendgemaakt. “Het gaat om vier Oekraïners, één Duitser, één Fransman, één Kroaat, twee Spanjaarden en twee Oostenrijkers”, zegt de prefect van Venetië. Vier gewonden zouden in kritieke toestand verkeren, onder hen ook een vierjarig meisje dat met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in Padua werd gebracht. In hetzelfde ziekenhuis ligt ook een Spaanse vrouw met zware brandwonden over 60 procent van haar lichaam.

Andere gewonden werden dan weer naar de ziekenhuizen van Treviso, Mestre, Dolo en Mirano getransporteerd.

Er zijn tot dusver geen meldingen van Belgen onder de slachtoffers, dat heeft woordvoerder Wouter Poels van de federale overheidsdienst Buitenlandse Zaken woensdag gezegd.

Volgens Massimo Fiorese, CEO van busbedrijf La Linea, hadden echter maar zestien mensen een ritje geboekt van het historisch centrum van Venetië terug naar de camping. Volgens hem zijn er mogelijk een paar mensen extra “per ongeluk” op de bus gestapt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer