Paleis zet prins Emmanuel in de kijker op zijn 18e verjaardag

Prins Emmanuel wordt vandaag 18 jaar. Ter gelegenheid van zijn verjaardag heeft het paleis nieuwe foto's van de prins online gezet. Emmanuel is het derde kind van koning Filip en koningin Mathilde. 

“Belangrijke mijlpaal: Prins Emmanuel viert vandaag zijn 18e verjaardag!” Met die woorden zet het paleis vandaag de prins in de bloemetjes op sociale media.

Prins Emmanuel is het derde kind van koning Filip en koningin Mathilde. 18 jaar geleden werd hij geboren in Anderlecht. Zijn zus Elisabeth, de kroonprinses, is 4 jaar ouder. Zijn broer Gabriël is 2 jaar ouder en zijn zus Eléonore is bijna 3 jaar jonger.

Familiefoto bij de Koninklijke Militaire School waar prinses Elisabeth eind vorige maand de eed aflegde als officier. Van link s naar rechts: prinses Eléonore, prins Gabriël, koningin Mathilde, koning Filip, prinses Elisabeth en prins Emmanuel.

De prins gaat net als zijn broer Gabriël, naar de International School of Brussels, een Engelstalige privéschool met uitgebreide sportfaciliteiten. Eerder ging hij vijf jaar naar de Eureka-school in Kessel-Lo, een school waar kinderen met leerstoornissen en structuurproblemen zoals dyslexie, dyscalculie en dyspraxie terechtkunnen.

Volgens het paleis houdt de prins van de natuur en doet hij veel aan sport, waaronder skiën, tennissen, windsurfen en hardlopen. Eind vorig jaar nog deed hij samen met zijn zus Elisabeth mee aan de Warmathon in Brussel.

Videospeler inladen...

De prins is ook enkele jaren betrokken geweest bij een jeugdbeweging en speelt saxofoon. Dat konden we zien toen hij drie jaar geleden, in het coronajaar 2020, in het koninklijk paleis op een intiem kerstconcert speelde. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen