Samen met een collega haalde Boubacar Toure vier mensen en een hond uit de brandende bus.© epa-efe/il gazzettino

“We gingen meteen op zoek naar overlevenden”: de heldhaftige arbeiders die na hun shift passagiers uit brandende bus redden

Het busongeluk van dinsdagavond nabij Venetië eiste al zeker 21 levens. Een aantal dat nog hoger had kunnen zijn als twee heldhaftige arbeiders zich niet naar de brandende bus hadden begeven.

mtm
Bron: Il gazzettino

De 27-jarige Gambiaan Boubacar Toure, een arbeider bij scheepsbouwbedrijf Fincantieri, was net klaar met zijn shift in een naburige fabriek toen het ongeval plaatsvond.

VOLG LIVE. Bus stort van viaduct naar beneden in Italië, zeker 21 doden

Hij ging meteen ter plaatse en hielp de brandweer met mensen uit de brandende bus te halen, zo vertelt hij in de Italiaanse krant ‘Il gazzettino’. Samen met een collega slaagde hij erin om vier mensen, onder wie een kind, te redden. “Mijn collega en ik dachten er geen seconde over na, we sprongen meteen in de bus, op zoek naar overlevenden”, aldus Toure, die ook nog verklaarde een hond uit de bus te hebben gered.

LEES OOK. Dit weten we al: 21 doden, chauffeur werd mogelijk onwel achter het stuur

“Ik zag de buschauffeur vooraan, maar hij was al dood”, zegt de arbeider nog. “Een brandweerman vertelde me toen dat we aan de levenden en gewonden moesten denken en dus hielp ik hem zo veel mogelijk mensen uit de bus te halen.”

LEES OOK. Buschauffeur, verschillende ouders en drie kinderen: dit weten we al over de dodelijke slachtoffers van het busongeval nabij Venetië

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Twee uur”

De brandweer was ook snel ter plaatse omdat er een detachement in de buurt was. “Ik vermoed dat onze snelheid van handelen meerdere mensen heeft gered”, zo verklaarde ook de prefect van Venetië Michele Di Bari. Hij verklaarde er nog bij dat voorlopig 7 van de 21 doden geïdentificeerd zijn. Het gaat om vijf Oekraïners, de Italiaanse chauffeur en een Duitser. Onder de vijftien gewonden zijn vier Oekraïners, een Duitser, een Fransman, een Kroaat, twee Spanjaarden en twee Oostenrijkers. Elf zijn geïdentificeerd en vier moeten nog worden geïdentificeerd.

“Aanvankelijk verliep alles erg chaotisch, maar dankzij de inzet van velen zijn we er toch in geslaagd een aantal mensen te redden”, zo verklaarde ook dokter Federica Stella van de hulpdiensten. “We arriveerden al enkele minuten na het ongeval en waren met steeds meer helpers. Na twee uur was iedereen die we nog konden redden, gered.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER