© REUTERS

Carla Bruni kreeg vier jaar geleden te horen dat ze borstkanker had: “Had ik geen mammografie laten doen, dan had ik geen linkerborst meer”

Zangeres Carla Bruni (55) kreeg vier jaar geleden de diagnose dat ze borstkanker had. Dat vertelt ze op sociale media waarbij ze oproept om jaarlijkse mammografie te laten uitvoeren.

(eadp)

Bruni postte een filmpje op Instagram, waarbij ze op verschillende papieren haar verhaal doet, zonder zelf te spreken. Ze vertelt er hoe ze vier jaar geleden de diagnose kreeg van borstkanker. “Operatie, radiotherapie, hormoontherapie, ik ging door de gewoonlijke behandeling van dit type kanker”, zegt ze. “Maar ik had geluk: mijn kanker was nog niet agressief. Waarom niet? Omdat het geen tijd had gekregen om agressief te worden. Elk jaar, op dezelfde datum, laat een mammografie uitvoeren. Als ik er geen had gedaan elk jaar, dan zou ik geen linkerborst meer hebben vandaag.”

(Lees verder onder de Instagram-post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net daarom vond ze het belangrijk om haar verhaal te delen. “Ik heb lang getwijfeld, voordat ik hierover zou praten. Nee, de reden waarom ik dit post vandaag is om een boodschap mee te geven. Een fundamentele boodschap voor alle vrouwen die dit zullen lezen: Laat elk jaar een mammografie uitvoeren. Doe het, jullie levens hangen ervan af.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer