RECEPT. Zin in een heerlijke kebab? Zo maak je ’m thuis zelf

Heerlijk gemarineerd kebabvlees, voor veel Turken is het recept een goed bewaard familiegeheim. Gelukkig is er Beyhan Agirdag: de Turkse foodblogger uit Maasmechelen en jurylid in de Beste Kebab van Limburg leert ons met plezier hoe je zelf kebab kan maken. Het is niet moeilijk, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig. En het resultaat is vies goed!

Stien Vanbaelen

Stem op de Beste Kebab van Limburg en maak kans op één jaar gratis kebab

Stemmen kan enkel in de gratis HBVL-nieuwsapp

- Open of download de gratis HBVL-nieuwsapp

- Ga naar ‘Meer’ en klik op ‘Wedstrijden en acties’

- Stem mee en maak kans op één jaar gratis kebab

Stemmen kan van 29 september t.e.m. 15 oktober 2023

© Boumediene Belbachir

Dit heb je nodig

- 1 kg zacht kalfsvlees

- ½ theeglas olijfolie

- 1 ui

- 2 eetlepels yoghurt

- 1 theelepel tijm

- 1 theelepel komijn

- 1 theelepel piment

- 1 theelepel zwarte peper

- 1 theelepel rode paprikapoeder

- 1 theelepel zout

© Beyhan Agirdag

Zo maak je het

1. Snijd het kalfsvlees in plakjes van ongeveer 2 centimeter dik.

2. Rasp de ui met een fijne rasp in een kommetje. Voeg er de olijfolie, yoghurt en kruiden aan toe en meng tot een geheel. Opgelet: voeg géén zout toe aan dit mengsel, anders wordt je vlees te hard.

(lees verder onder de foto)

© Beyhan Agirdag

3. Dompel het gesneden vlees in de marinade en laat het een nachtje rusten in de koelkast.

(Lees verder onder de foto)

© Beyhan Agirdag

4. Stapel de gemarineerde lappen vlees op elkaar, bestrooi met zout en leg het in de lengte voor je op een stuk plastic folie.

(Lees verder onder de foto)

© Beyhan Agirdag

5. Rol het vlees nu op en wikkel het strak in de folie in de vorm van een worst. Laat het 5 uur lang rusten in de diepvries.

(Lees verder onder de foto)

© Beyhan Agirdag

6. Verwijder de folie van de ‘worst’ en snijd het bevroren vlees in heel dunne schijfjes. Bak de plakjes op een hoog vuur gaar. Tip: bak niet te veel vlees in één keer.

(Lees verder onder de foto’s)

© Beyhan Agirdag

© Beyhan Agirdag

© Beyhan Agirdag

7. Vul vervolgens een Turks broodje of een wrap met groenten zoals ui, sla, tomaat, wortel, rode en/of wittekool. Voeg een saus naar keuze toe zoals mayonaise, looksaus, samoerai of cocktail.

© Beyhan Agirdag

8. Voeg tot slot het vlees toe aan je broodje, en geniet van een lekkere homemade kebab. Smakelijk!

© Boumediene Belbachir

© Boumediene Belbachir

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer