© Isosport

Genk-aanvaller Bonsu Baah krijgt geen schorsing voor rode kaart tegen Westerlo en mag zondag spelen tegen AA Gent

Het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal heeft woensdagochtend geen extra straf opgelegd aan Christopher Bonsu Baah van KRC Genk voor zijn rode kaart tegen Westerlo. De aanvaller raakte in een duel een tegenstrever in het gezicht.

Maxime Caeyman
Bron: BELGA

De flankaanvaller werd zondag door scheidsrechter Wesli De Cremer in de extra tijd van de eerste helft tegen Westerlo van het veld gestuurd. De Cremer schreef in zijn verslag dat Bonsu Baah na een trekfout van tegenstrever Thomas Van den Keybus “zich wapende en een slaande beweging naar achteren, richting het aangezicht van de tegenstrever” inzette en vond een uitsluiting noodzakelijk.

Daags na de wedstrijd getuigde De Cremer echter bij het Professional Referee Department, na de beelden opnieuw bekeken te hebben. Hij stelde zijn mening bij en achtte een rode kaart overdreven. Een gele kaart, die de tweede van Bonsu Baah zou geweest zijn in de wedstrijd, was volgens de scheidsrechter gepaster.

Opvallend, want ondertussen had het Bondsparket maandag wel haar schorsingsvoorstel al uitgestuurd. Doordat De Cremer veranderde van standpunt, vroeg het Bondsparket dinsdag op zitting geen verdere schorsing meer, het Comité volgde. Bonsu Baah is dus speelgerechtigd voor de match zondag bij AA Gent.

Bekijk hier de uitleg van scheidsrechter Wesli De Cremer over de bewuste fase:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners