Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Ongeziene temperaturen in heel Europa: “Bijna 2.000 dagrecords verpulverd met waanzinnige marges tot 6 graden boven vorig record”

Het warme weer van de afgelopen dagen in Europa is materiaal voor de geschiedenisboeken. Dat zegt klimatoloog Maximiliano Herrera, die gespecialiseerd is in extreme temperaturen. “Het aantal records (bijna 2.000 en dat aantal stijgt nog), de oppervlakte waarover ze voorkomen en de waanzinnige marges waarmee ze aan diggelen gaan (tot 3/4 graden Celsius en op sommige plaatsen zelfs 5/6 graden) is werkelijk ongezien", reageert hij.

32 reacties

  • louise stubbe

    7 maanden geleden
    Ik geniet ook van die heerlijke temperaturen in de herfst, maar dat er nog steeds veel mensen zijn die de klimaatopwarming ontkennen en beweren dat de mens er niets mee te maken heeft is verontrustend. Doe uw ogen open! De kinderen van nu en hun kinderen zullen de prijs hiervoor betalen.
  • Christine Laevers

    7 maanden geleden
    Het is heel plezant die 'été indien', maar ik wil ook wel de balans zien van de groenten- en fruitproductie dit jaar in Europa. Spanje bv heeft ferme klappen gekregen. In mijn tuin centrum Frankrijk, deden maar twee komkommerplanten het goed; ze stonden als enigen in bijna volledige schaduw... en wat er nog wel lukte werd beschermd door hoog onkruid.
  • freddy cardoen

    7 maanden geleden
    Vanaf 2030 zal de activiteit van de zon met 30 procent afnemen dan , vanaf dan gaan we ook recordtemperaturen meten maar dan in de andere richting .
  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Als er een hittegolf is laat op het jaar dan sneuvelen op veel plaatsen temperatuur records. Zet nog wat extra thermometers bij en dan sneuvelen er nog meer hitterecords.
  • Kenny Alderweil

    7 maanden geleden
    Zalig dit weer. Liever te warm dan te koud. 10 jaar in Portugal gewoond daar is het 8 maanden lente/zomer mag van mij hier ook zijn! Stookolieprijs al eens bekeken?