VAR-blunder in Premier league blijft nazinderen: Liverpool-coach Jürgen Klopp wil replay tegen Tottenham (tegen beter weten in)

Liverpool neemt het morgen/donderdag in de Europa League op tegen Union Sint-Gillis maar bij The Reds zindert vooral de woede na de verloren 2-1 competitiewedstrijd van zaterdag tegen Tottenham nog na. Coach Jürgen Klopp vindt dat het duel met de Spurs moet overgespeeld worden na de opvallende VAR-blunder die Liverpool het openingsdoelpunt kostte.

Jens Heylen
Bron: BELGA

Luis Diaz bracht Liverpool zaterdag na 34 minuten op voorsprong in Londen. De treffer van de Colombiaanse aanvaller werd door de wedstrijdleiding echter afgekeurd vanwege buitenspel. Dat bleek onterecht. De VAR had moeten tussenkomen en checkte de beelden effectief, maar door een onwaarschijnlijke miscommunicatie werd de beslissing niet rechtgezet. Na afloop gaf scheidsrechtersvereniging PGMOL de fout toe. Intussen verscheen ook al een audiogesprek tussen de verschillende scheidsrechters tijdens de spelfase.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Het audiofragment verandert helemaal niets aan de zaak”, zei Klopp op een persmoment. “Het is een duidelijke fout. Ik denk dat daar oplossingen voor moeten zijn, in mijn ogen moet er een replay komen. Waarschijnlijk zal het niet zo ver komen, het zou immers een precedent vormen. Maar dit is ongekend, het is nog niet eerder gebeurd.”

“Ik ben gewend aan foute en moeilijke beslissingen, maar zoiets als dit is nog nooit gebeurd en daarom denk ik dat een replay het juiste is om te doen”, herhaalde de Duitse T1.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer