Bestuurder ‘ontvoerd’ door eigen wagen: “50 km/u klinkt niet zo snel, maar als je geen controle hebt is dat angstaanjagend”

Een Britse autobestuurder is zondag ‘ontvoerd’ door zijn eigen elektrische wagen. De politie moest de man te hulp schieten door hem tegen een combi tot stilstand te laten komen.

jvh
Bron: Daily Mail

Brian Morrison (53) reed zondagavond omstreeks 22 uur vanuit de landelijke buitenwijk Kirkintilloch naar huis in Glasgow, toen zijn nieuwe MG ZS een grote storing kende en op eigen houtje aanhoudend 50 kilometer per uur begon te rijden. “Ik besefte dat er iets fout was toen ik een rotonde naderde en wilde afremmen, maar mijn auto even snel bleef rijden”, vertelt de man aan de Daily Mail.

“Het lukte eerst nog om die rotonde te nemen aan die snelheid”, aldus Morrison. “Daarna volgde een lang recht stuk weg, dus ik ging ervan uit dat mijn auto wel zou vertragen als ik niet langer op het gaspedaal duwde. Maar ook dat gebeurde niet. Ik heb problemen met mijn mobiliteit, dus ik kon ook niet uit mijn auto springen: ik zat vast. 50 kilometer per uur klinkt misschien niet zo snel, maar als je geen controle hebt over je snelheid, is dat angstaanjagend.”

Politie

Morrison belde eerst in paniek naar zijn vrouw, maar toen hij besefte dat hij een verkeerslicht naderde, belde hij naar de politie. “Ze riepen enkele ingenieurs aan de lijn om te kijken of het probleem op te lossen was, maar ook zij wisten niet hoe. Uiteindelijk stuurden ze drie politievoertuigen, die voor en achter me kwamen rijden.”

Op vraag van de agenten wierp Morrison zijn sleutel weg, maar ook dat bracht geen soelaas. Ook andere manieren om de motor stil te leggen, hadden niet het gewenste resultaat. De agenten zagen finaal dan ook geen andere oplossing dan Morrison tegen de achterbumper van een politiecombi te laten aanrijden. “Zij remden af, zodat ik tot stilstand kwam. Toen ze de combi probeerden te verplaatsen, begon mijn auto weer te rijden. Toen de pechverhelping ter plaatse was gekomen en een elektronische controle deed, liepen er pagina’s foutmeldingen uit.”

De verzekeringsmaatschappij onderzoekt wat er fout liep met de wagen van Morrison.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER