Radio 2

Dierenfotograaf Lagrange maakt portret van meer dan 100 honden op trappen KMSKA op Werelddierendag

In Antwerpen heeft dierenfotograaf Vincent Lagrange meer dan 100 honden gefotografeerd op de trappen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Op Werelddierendag wil Lagrange stilstaan bij dierenrechten en dierenwelzijn. De baasjes werden onherkenbaar gemaakt om de honden centraal te zetten.

Woensdagmiddag heeft dierenfotograaf Vincent Lagrange een groepsportret gemaakt van zo'n 125 honden op de trappen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA). Lagrange verzamelde speciaal voor Werelddierendag honden met hun baasjes voor de unieke fotosessie. 

"Die dag krijgen honden het KMSKA als podium.  Mens en museum verhuizen tijdelijk naar de achtergrond, de honden spelen de hoofdrol. Op die manier slaan we de brug tussen dier en kunst en krijgen dieren op deze symbolische dag de waardering en aandacht die ze verdienen", zegt Belgisch dierenfotograaf Vincent Lagrange.

Een kleurrijk schouwspel

Lagrange wou graag een portret maken met honden van alle leeftijden, rassen en achtergronden. De grote variatie zorgde voor een kleurrijk schouwspel. "We hebben bewust geselecteerd op diversiteit om een krachtig beeld te krijgen", zegt Lagrange. 

De baasjes kregen een plaatsnummer en namen samen met hun hond plaats op de trappen. Omdat op Werelddierendag het dier centraal staat, werden de baasjes onherkenbaar gemaakt met blauwe doeken. "De baasjes kregen doeken in de kleurtonen van de beelden en de fontein, zodat de honden op de voorgrond kwamen", aldus Lagrange. 

Meest gelezen