Beeld uit archief

Autodeelbedrijf Poppy trekt nu ook weg uit Schilde, gemeente betreurt vertrek: "Deelmobiliteit blijft een prioriteit"

De deelauto's van Poppy verdwijnen binnenkort uit de straten van Schilde. Het bedrijf haalt de auto's naar eigen zeggen weg om "economische redenen". Schilde vraagt nu om in gesprek gaan met Poppy. Het gemeentebestuur vreest dat het zonder de deelwagens zijn doelstelling om meer deelmobiliteit aan te bieden nog moeilijk kan vervullen.

Poppy, een bedrijf dat deelauto's aanbiedt in heel Vlaanderen, trok eerder dit jaar al weg uit Lier en doet nu hetzelfde in Schilde. De gemeente is teleurgesteld dat het bedrijf bij hen voorlopig geen auto's meer zal aanbieden. "Milieu en duurzaamheid zijn kernthema's deze legislatuur. Autodelen maakt hier een cruciaal deel van uit en past in onze groene visie", klinkt het bij schepen voor Mobiliteit Olivier Verhulst (Open VLD).

Gemeente wil gesprek

Poppy was al 2,5 jaar actief in Schilde, met een tiental auto's. Dat het bedrijf nu om "economische redenen" wegtrekt, doet de wenkbrauwen fronsen bij de schepen. "Je moet mensen de kans geven om te wennen aan een nieuw systeem. Ik geloof trouwens zeer sterk dat het product wél wordt gebruikt. We voelen dat ook bij de inwoners, zij raakten steeds meer vertrouwd met het systeem."

"Vooral jonge gezinnen maakten steeds vaker gebruik van het deelsysteem van Poppy", gaat de schepen verder. "En als gemeente willen we aantrekkelijk zijn bij jonge gezinnen, dus we hopen dat Poppy met ons in gesprek wil gaan zodat we deelmobiliteit in onze gemeente kunnen blijven garanderen."

Bij Poppy was voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar.

Meest gelezen