Beursanalist Tom Simonts (KBC Securities) laat z'n licht schijnen over het beursjaar tot nu toe op de Bel20.
Volledig scherm
PREMIUM
Beursanalist Tom Simonts (KBC Securities) laat z'n licht schijnen over het beursjaar tot nu toe op de Bel20. © BELGA / rv

Dit jaar verdampte al 20 miljard euro op de Bel20: wat is er aan de hand? En waar kan je dan best in beleggen?

Sinds het begin van dit jaar is al 20,2 miljard euro aan beurswaarde verdampt op de Bel20, de Belgische sterindex van de Brusselse beurs. “Al wat de afgelopen twaalf maanden op de beurs naar boven of beneden ging, is weer weggevaagd”, zegt Tom Simonts. Deze beursanalist legt uit waarom de malaise op de Brusselse beurs groter is dan elders en of er beterschap op komst is.

25 reacties

  • Gino Denil

    7 maanden geleden
    Behalve dat je met etf's even goed verlies lijdt bij gemiddeld dalende beurzen zijn er wereldwijd ook 70 keer meer etf fondsen dan er genoteerde aandelen zijn. Alsof er meer voetbalspelers dan voetbalclubs zouden zijn. In die ballon moet dus ook wel wat te veel lucht zitten.
  • paul van maele

    7 maanden geleden
    Het beursklimaat is slecht. Zeker de bel 20. Hopen op een rentedaling zou goed zijn. Afwachten is de boodschap en hopen dat de eindejaarsrally alles goed maakt.
  • willy de tender

    7 maanden geleden
    wie vroeger belegd heeft in beleggingsfondsen ziet de waarde nu steeds maar dalen de meeste hebben al een verlies van rond de 30 % en ze zullen nog dalen
  • An Vanden Bossche

    7 maanden geleden
    Zolang de intresten blijven stijgen, zullen aandelen in prijs dalen. Daar komt nog bij dat de economie in achteruit zit, wat ook al een neerwaarts effect heeft. Inflatie daarentegen doet de prijs stijgen.
  • Baldr VanHoek

    7 maanden geleden
    Beleg in papier en je bent gefraudeerd. Het is net zoals met geld digitaal betalen: je weet niet wat er aan de hand is. Weinig om vertrouwen uit te putten.