© AFP

Google brengt Pixel-smartphones voor het eerst echt op Belgische markt

Google zal dit jaar voor het eerst officieel zijn Pixel-smartphones verkopen op de Belgische markt. Dat heeft het Amerikaanse internetbedrijf aangekondigd. Nieuwe snufjes met artificiële intelligentie (AI) staan centraal in de marketingcampagne die woensdag is begonnen.

gli
Bron: BELGA

Tot nu toe konden Belgische consumenten de Google-smartphones, die in prijs en mogelijkheden vergelijkbaar zijn met de toptoestellen van marktleiders Samsung en Apple, enkel via een omweg bij buitenlandse webshops kopen. Officieel bood Google ze niet aan in België.

Vorig jaar lanceerde het bedrijf de Pixel 7 wel al voor het eerst in onder meer Nederland en Scandinavië. Voor de Pixel 8 komt België er dus bij, samen met Oostenrijk, Zwitserland en Portugal. Dat betekent dat Google ze officieel gaat ondersteunen en een marketingcampagne met lokale partnerschappen opstart. In België doet het bedrijf dat met telecomoperator Proximus en elektroketen MediaMarkt.

Magische gom

De Pixel 8 is wat kleiner dan zijn voorganger en heeft een aantal bijzondere nieuwe snufjes aan boord. Google lanceerde eerder al een “magische gom” in zijn Foto’s-app om objecten of mensen weg te halen uit foto’s en breidt die mogelijkheden op de Pixel-telefoons verder uit. In video’s gemaakt met de Pixel 8 kan binnenkort ook achtergrondlawaai, zoals een blaffende hond, weggehaald worden met enkele klikken. 

© AFP

Het bedrijf demonstreerde woensdag ook “call assist”, waarbij een digitale assistent een telefoongesprek aanneemt en eerst vraagt waarover het gaat, om dan door te schakelen of af te wimpelen. Ongewenste spamtelefoontjes worden zo tegengehouden. Die functie werkt voorlopig enkel in Amerikaans Engels. Een concrete timing voor andere talen, gaf het bedrijf niet.

De prijzen van de nieuwe toestellen beginnen in België bij 799 euro voor de Pixel 8 en 1.099 euro voor de meer geavanceerde Pixel 8 Pro. Proximus zal ze goedkoper aanbieden in combinatie met een mobiel abonnement voor 2 jaar. Google lanceert tegelijk ook zijn nieuwste smartwatch en oortjes in België.

Opvallend is de lange ondersteuningsperiode bij de Pixel-telefoon. Google belooft zeven jaar lang updates van het besturingssysteem, veiligheidsupdates en nieuwe toepassingen. De Pixel 7 kreeg maar vijf jaar updates. Een langere ondersteuningsperiode is een trend in de sector.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer