© Pieter Van Hecke

Opnieuw inbraak bij kringwinkel in Sint-Gillis-Waas : dieven slaan gat in muur en droegen mogelijk thermische kledij om alarm te omzeilen

Er is opnieuw ingebroken in kringwinkel Den Azalee in Sint-Gillis-Waas. Het is de tweede inbraak op een week tijd. Dit keer sloegen de inbrekers een gat in de muur om binnen te geraken. 

Op een week tijd hebben dieven 2 keer ingebroken in kringwinkel Den Azalee in Sint-Gillis-Waas. Er is veel schade. Vorige week donderdag gebruikten de inbrekers een slijpschijf om een gat in het dak te maken. En deze week forceerden dieven eerst een schuifraam om binnen te komen. Daarna sloegen ze een gat in de muur om in de kantoren te geraken. De dieven maakten geen buit. Bij de inbraak vorige week haalden de dieven de kassa's leeg, maar ook dan bleef de buit beperkt.  "We begrijpen het niet", zegt directeur Peter Maris. "Hier valt geen geld te rapen. En er ligt hier niets van grote waarde. De schade is veel groter dan de buit."

Thermische kledij

De kringwinkel is beveiligd met een alarmsysteem, maar dat is bij beide inbraken niet afgegaan. "Het alarm werkt met warmtesensoren, maar die hebben niets geregistreerd. Na de inbraak van vorige week werd zelfs een sensor bijgeplaatst. Die zit net naast het gat dat de inbrekers in de muur maakten. Volgens de beveiligingsfirma droegen de inbrekers thermische kledij, een soort duikpakken. We bekijken nu met de firma hoe we de ruimte nog beter kunnen beveiligen."

© Pieter Van Hecke
© Pieter Van Hecke
© Pieter Van Hecke

Meest gelezen