© AP

Simone Biles leidt Verenigde Staten naar goud op WK turnen

De Amerikaanse turnsters hebben zich woensdag in Antwerpen tot wereldkampioen gekroond. Simone Biles, Skye Blakely, Shilese Jones; Joscelyn Roberson en Leanne Wong verzamelden 167,729 punten. Olympisch vicekampioene en uittredend wereldkampioene Rebeca Andrade leidde Brazilië (165,530 ptn) naar zilver. Brons was er voor Frankrijk (164,064).

Jens Heylen
Bron: BELGA

Het is de zevende wereldtitel op rij voor het Amerikaanse team. Viervoudig olympisch kampioene Biles zit nu al aan twintig wereldtitels. In Antwerpen, waar ze in 2013 haar eerste wereldtitels vierde, maakte ze haar internationale comeback nadat ze na de Olympische Spelen van Tokio afstand nam van het turnen om te werken aan haar mentale gezondheid. De 26-jarige Amerikaanse is al de meest gelauwerde turnster in de geschiedenis en kan haar palmares deze week nog verder aandikken.

Vrijdag is ze de topfavoriete in de allround finale, met Andrade als voornaamste concurrente, en ook voor de vier toestelfinales is ze gekwalificeerd, op drie daarvan (vloer, sprong en balk) met de beste score.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer