Michel Van den Brande: “De oplichter zit in de cel, maar het is veel te laat”

Temse -

De werknemer die Kontrimo, het bedrijf van Michel Van den Brande, onlangs voor honderdduizenden euro’s heeft opgelicht, zit sinds vorige week in de cel. Dat vertelde de bekende stellingbouwer zelf en werd donderdag bevestigd door het parket. “Ik ben opgelucht, maar het is te laat. Hij heeft nog vier slachtoffers kunnen maken en van het geld ontbreekt elk spoor”, zegt Van den Brande.

Pieter Van Hecke en Junior Verbeeke

F.M., een medewerker met slechte bedoelingen, slaagde erin toegang te krijgen tot de boekhouding van Kontrimo om er vervolgens met een heleboel geld vandoor te gaan. “Plots daalde de maandelijkse omzet van 1 miljoen euro naar 18.000 euro”, zei Van den Brande. “In het begin was hij een harde werker en ik vertrouwde hem. Hij verkocht mooie praatjes en ik ben er met open ogen ingelopen. De schade die hij aan het bedrijf heeft toegebracht, is enorm. Ik heb al twee auto’s moeten verkopen en geld moeten lenen bij mijn zoon.”

De frustraties liepen hoog op bij Michel. “Dat zulke gangsters vrij mogen lopen, is onbegrijpelijk”, klonk het. Op sociale media verkondigde hij meermaals zijn ongezouten mening en hij gaf ook de identiteit en woonplaats vrij van zijn oplichter. We zullen dansen op uw graf! en DOOD! stond er onder meer te lezen in de post. Het bleef niet bij verbale dreigingen. De bekende stellingbouwer trok namelijk naar de woning van de vriendin van F.M. “In de wagen lag al een hamer klaar om hem de kop in te slaan”, gaf Van den Brande zelf toe in een interview.

Dat was een brug ter ver, er volgde een ban op sociale media en het parket lanceerde een onderzoek. Van den Brande werd enkele weken geleden opgepakt en verhoord. Na enkele uren werd hij onder voorwaarden vrijgelaten. Sindsdien bleef het stil rond de zaak, tot woensdag. “De oplichter is gearresteerd”, laat Van den Brande weten. “Ik ben opgelucht, maar het is veel te laat. Hij heeft nog vier andere slachtoffers gemaakt en van het geld ontbreekt elk spoor.”

Volgens Van den Brande werd F.M. gearresteerd in het kader van een andere oplichtingszaak van een bedrijf uit Ternat. Die informatie werd bevestigd door het parket. Er vond bij M. vorige week een huiszoeking plaats, waarna hij werd aangehouden. Ondertussen bevestigde het parket ook dat zijn aanhouding verlengd werd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer