Radio 2

Twee auto's uitgebrand op parking Delhaize Kessel-Lo: politie zoekt 3 jongeren die met vuurwerk speelden 

De brand aan het Delhaize-warenhuis in Kessel-Lo is niet ontstaan door een technisch defect. Op de parking zijn daar twee auto's uitgebrand, een derde voertuig raakte licht beschadigd. De politie van Leuven is nu op zoek naar drie jongeren die er met vuurwerk aan het spelen waren, mogelijk zijn zij verantwoordelijk voor de brand. 

Op de parking van het Delhaize-warenhuis in Kessel-Lo zijn woensdagavond rond half acht twee auto's vernield door een brand. Een derde voertuig raakte licht beschadigd. Het vuur sloeg ook over op een haag naast de geparkeerde voertuigen.

De brandweer kon er voor zorgen dat de brand beperkt bleef tot de drie auto's. De klanten die nog in de Delhaize waren, moesten langs een zijuitgang naar buiten. Niemand raakte gewond. De plaats waar de twee uitgebrande wrakken staan, is afgesloten door een politielint. 

Onderzoek

"Op beelden van de supermarktketen zelf is te zien hoe een elektrische auto vuur vat met een steekvlam", zegt Marc Vranckx van de Leuvense politie. "Het vuur sloeg over op twee andere voertuigen en een haag en dat zorgde voor spectaculaire hoge vlammen. Maar er is ook sprake van jongeren die met bommetjes of vuurwerk aan het spelen waren", vertelt Vranckx.

Volgens het eerste onderzoek van de branddeskundige zou het vuur niet ontstaan zijn door een technisch gebrek aan een van de voertuigen. Dat meldt het parket van Leuven. De politie is nog op zoek naar de drie jongeren die op de parking met vuurwerk aan het spelen waren. "De politie voert verder onderzoek naar het verband tussen de brand en de handelingen van de jongeren", aldus het parket. "De jongeren zullen geïdentificeerd en verhoord worden." 

Radio 2

Meest gelezen