© ATV

Voormalig Vlaams Belang-voorzitter Gerolf Annemans geen lijsttrekker volgend jaar

Gerolf Annemans zal in 2024 geen lijsttrekker zijn voor Vlaams Belang. Dat is de eerste keer sinds 1987. Dat meldt VRT NWS. De Antwerpenaar was twee jaar lang voorzitter van de partij en zetelt sinds 2014 in het Europees Parlement.

emke
Bron: VRT NWS

Gerolf Annemans was jarenlang één van de kopstukken van de partij, maar volgens hem is de partij toe aan “vernieuwing en verjonging”. Om die reden zal hij, op eigen vraag, in 2024 geen lijsttrekker meer zijn. Dat is de eerste keer sinds 1987. Tom Van Grieken wil hem naar eigen zeggen wel nog steeds op een verkiesbare plaats op de Europese lijst zetten.

“Van Grieken heeft een geslaagde verjonging doorgevoerd die moet worden verder gezet”, zegt hij aan VRT NWS. Hij laat nog weten dat hij geen afscheid neemt van de partij. “Ik sta helemaal achter Van Grieken zijn strategie.”

LEES OOK. Vlaams Belang reikt hand naar De Wever met ‘ordelijke opdeling’ van België, maar Gerolf Annemans bijt ook naar N-VA-voorzitter in nieuw boek

Tussen 1987 en 2014 zat Annemans in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Hij was ook twee jaar lang voorzitter van Vlaams Belang, maar na de slechte verkiezingsresultaten in 2014 gaf hij de fakkel door aan Tom Van Grieken. Hierna maakte Annemans de overstap naar het Europees Parlement. Momenteel telt Vlaams Belang drie verkozenen in het Europees Parlement.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV