Moeilijker dan verwacht: ook de kartonnen verpakking van uw frietjes is niet 100% recycleerbaar door het glanslaagje.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeilijker dan verwacht: ook de kartonnen verpakking van uw frietjes is niet 100% recycleerbaar door het glanslaagje. © afp

Binnenkort toch taks op plastic folie rond je broodje? “Absurd om mensen vervuilende wegwerpplastic te laten gebruiken, maar hen daar wel op te belasten”

Een broodje in een wegwerpplastic folie? Dan betaalt u een hogere taks. Of dat is toch wat de federale regering vórig jaar besliste. Die uitgebreide verpakkingstaks bleek een dode mus. Nu komt dat spook opnieuw op de begrotingstafel terecht. Opvallende tegenstander? Ecolo. “Liever een verbod op plastic dan die hogere belasting.”

84 reacties

  • Carina Goedertier

    2 maanden geleden
    Het is gemakkelijk om ons voor alles en nog wat te doen betalen i.p.v. het bij de productie aan te pakken.
  • Eddy Bruyndoncx

    2 maanden geleden
    Altijd hetzelfde , de mensen laten betalen voor plastiek is het dan opgelost zijn we dan een proper Europa? … neen , verbied gewoon weg plastiek dan moet er geen taxen op betaald worden en dan heeft het wel nut
  • Ilse Devliegher

    2 maanden geleden
    Als kosten toch doorgerekend worden aan klanten betaal ik toch liever voor recycleerbare zakjes en take-out potjes, dan voor een taks die het originele probleem gewoon opzij schuift.
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 maanden geleden
    Die denkwijze is toch niet nieuw? Hoeveel miljarden hebben die taksen op vervuilingen al opgebracht?De cruciale vraag. Wat hebben ze met die opbrengst ten voordele van milieu al gedaan?
  • Davy Van gool

    7 maanden geleden
    Hier lossen ze alles op met taxen .topland toch