Kangoeroes Mechelen© (c) Kangoeroes Mechelen

Dames van Mechelen, Castors Braine en Namen bereiken kwartfinales, Charleroi uitgeschakeld in beker van België basketbal

Eersteklasser CEP Ladies Charleroi is uitgeschakeld in de achtste finales van de Beker van België basketbal voor vrouwenteams. Eclairs Pont-de-Loup uit Regionale 2 won de derby met 90-84 na een verlenging.

Belga
Bron: BELGA

Eclairs Pont-de-Loup speelt in de kwartfinales tegen de winnaar van Herve-Battice/Kortrijk.

Kangoeroes Mechelen, tweevoudig bekerhouder, Castors Braine en Namen plaatsten zich eenvoudig voor de kwartfinales.

Twee duels tussen eersteklassers staan nog op het programma in de achtste finales. Lummen ontvangt Luik Panthers. De winnaar van dat duel treft Castors Braine in de kwartfinales. Laarne speelt tegen Waregem, met als inzet een kwartfinale tegen Namen.

Kangoeroes Mechelen neemt het in de kwartfinales op tegen de winnaar van de confrontatie Ciney-Phantoms Boom.

Kangoeroes Mechelen wijkt voor Europese matchen uit naar Antwerpen

Kangoeroes Mechelen maakte verder bekend dat het voor de komende Europese thuiswedstrijden uitwijkt naar de Heylen Vastgoed Basketcampus, de trainingsbasis van de Antwerp Giants aangezien de Winketkaai niet conform de FIBA-regels is.

Kangoeroes Mechelen, dat de voorbije twee seizoenen de dubbel titel-beker pakte, treedt aan in de FIBA EuroCup. Het eerste thuisduel is op 12 oktober (20u00) voorzien tegen het Griekse Panathinaikos. Op 19 oktober (20u00) ontvangt Kangoeroes Mechelen het Turkse Besiktas. Ook het Slovaakse Banska Bystrica zit in de poule van de Belgische kampioen.

De zaal van Kangoeroes Mechelen, de Winketkaai, is niet conform de regels van FIBA Europe om er Europese wedstrijden te organiseren. Afgelopen seizoen speelde de formatie van Arvid Diels zijn EuroLeague-wedstrijden in Willebroek. Dit seizoen zag de club af van deelname aan de EuroLeague.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer