Olivia Rodrigo is vol lof over "Close", de succesfilm van regisseur Lukas Dhont.

Zangeres Olivia Rodrigo prijst "Close" van Lukas Dhont: "Zo goed"

De populaire Amerikaanse zangeres Olivia Rodrigo heeft zich geout als fan van "Close", de succesfilm van de Belgische regisseur Lukas Dhont. In een interview met een Amerikaanse muziekwebsite noemde ze "Close" een van haar favoriete films. Dhont voelt zich ongelofelijk vereerd. "Ik ga nu nog meer naar haar muziek luisteren", zei hij bij MNM.

"Close" vertelt het verhaal van twee dertienjarige jongens, Léo en Rémi. Ze koesteren een intense vriendschap, maar plots komt er een kink in de kabel. De film ging vorig jaar op het filmfestival van Cannes in première en werd bijzonder warm onthaald. "Close" won er de Grand Prix, dat is na de Gouden Palm de belangrijkste prijs in Cannes.

Begin dit jaar was "Close" nog een van de vijf genomineerden voor een Oscar voor Beste Internationale Film, maar greep ernaast. Hoe dan ook bleef en blijft "Close" harten veroveren, en nu ook dat van de Amerikaanse zangeres Olivia Rodrigo.

De Amerikaanse muziekwebsite Pitchfork wilde weten wat haar favoriete filmgenres zijn. "De meest deprimerende, trieste films zonder plot, op dit moment", klinkt het. "De film "Close", ik denk dat hij Belgisch of zo is, hij was genomineerd voor zo veel prijzen. Hij was zo goed."

MNM polste bij regisseur Lukas Dhont naar een reactie. "Ik wil Olivia Rodrigo bedanken dat ze "Close" een van haar favoriete films noemt", zegt hij. "Ik ben een grote fan, nu van "Vampire". Ik ben ongelofelijk vereerd dat ze de film gezien heeft en dat het zo'n impact op haar gemaakt heeft. Ik ga nu nog meer naar haar muziek luisteren", klinkt het lachend.

Olivia Rodrigo (20) is een van de populairste zangeressen van het moment, ook bij ons. Volgend jaar in mei staat ze twee keer in het Sportpaleis in Antwerpen.

"Close" is nog maar de tweede langspeelfilm van Dhont. Zijn debuutfilm "Girl" uit 2018 werd ook overladen met internationale lof en prijzen.    

BEKIJK - "Vampire", Olivia Rodrigo:

Meest gelezen