Oudenaardse schepen legt functie neer na dodelijke aanrijding van fietser

Het ongeval gebeurde aan het kruispunt van de Aalststraat en de Smissestraat.© Apple Maps

Mathieu Mas (CD&V) laat zich als schepen in Oudenaarde vervangen. Dat meldt zijn advocaat Jean-Baptiste Nottebaert. Afgelopen woensdag reed hij met zijn wagen een jonge fietser dood.

Peter Malaise

‘CD&V Oudenaarde respecteert de beslissing van Mathieu Mas’, reageert de partij op Mas’ terugtrekking. ‘Een politiek mandataris heeft nu eenmaal een voorbeeldfunctie.’ Wie de bevoegdheden overneemt is nog niet beslist. Ook voor hoelang hij zich laat vervangen is niet duidelijk.

‘Mijn cliënt is een gebroken man’, zegt zijn advocaat Jean-Baptiste Nottebaert. ‘Vandaag is onze reactie niet belangrijk. We leven mee met de familie van de overleden fietser. Het is voor zijn familie een drama. Ook mijn cliënt ziet er zwaar van af. Hij heeft dit absoluut niet gewild, laat dat duidelijk zijn. We zullen pas later reageren, uit respect voor het slachtoffer en zijn familie en uit respect voor het onderzoek. Ik kan enkel zeggen dat het verhaal genuanceerder is dan wat nu allemaal geschreven wordt en mijn cliënt na de aanrijding onmiddellijk de hulpdiensten verwittigde.’

Het ongeval gebeurde woensdagavond omstreeks 23.19 uur op de hoek van de Aalststraat met de Smissestraat. Een jonge fietser uit Oudenaarde werd er bij het dwarsen van de weg aangereden door een personenwagen. Het 22-jarige slachtoffer overleed ter plaatse. Volgens het parket reed Mas te snel en was hij onder invloed van alcohol.