Directeur Ronald Luyckx en CEO Filip Vanherpe van Astra Sweets.© Robin Fasseur

Astra Sweets investeert 40 miljoen euro in Kempense fabriek: “Grootste investering in onze geschiedenis”

Turnhout -

Het snoepbedrijf Astra Sweets, van de La Lorraine-familie Vanherpe, gaat 40 miljoen euro investeren in zijn Kempense fabriek in Turnhout. De nieuwe productielijn zou tegen de zomer volgend jaar actief moeten zijn.

emke

Het bedrijf Astra Sweets trekt 40 miljoen euro uit voor een nieuwe productielijn in zijn fabriek in Turnhout. “Het is de grootste investering in onze geschiedenis”, zegt directeur Ronald Luyckx. De investering was naar eigen zeggen nodig om de stijgende vraag op te vangen. “We werken nu zeven dagen op zeven, de klok rond. We hebben dus extra machines nodig.”

LEES OOK. Hoe snoepfabrikant Astra Sweets een ‘Turnhoutse’ trots werd en wil blijven: “We willen niet de grootste zijn, maar de beste”

© Robin Fasseur

Door die investering zal Astra Sweets de capaciteit van de fabriek met 25 procent opdrijven tot 40.000 ton snoepgoed. De nieuwe productielijn zou tegen de zomer van 2024 op volle toeren draaien en zorgt voor 40 tot 50 nieuwe jobs. Het snoepjesbedrijf levert vooral aan supermarkten, maar heeft daarnaast ook een eigen huismerk: Frisia.

Astra Sweets is vooral actief in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië, maar begint steeds vaker wereldwijd te werken. “Denk maar aan de Verenigde Staten, Azië, China of Zuid-Korea.”

© Robin Fasseur

Zure hosties

Astra Sweets is opgericht in de jaren 80. De familie Vanherpe, die bakkerijconcern La Lorraine bezit, Turnhout produceerde peperkoek en snoepgoed onder de naam Van Deun-Poppeliers. In de jaren nadien werd het bedrijf steeds groter na verschillende overnames en werd het omgedoopt tot Astra Sweets. “Sinds 1992 hebben we ook een Antwerps kantje”, vertelt Luyckx. “In 1992 namen we Belgica uit Borgerhout over, vooral bekend van de zure hosties of ufo’s en recent voegden we ook de Antwerpse Arabierkes of karamelsnoepjes toe aan ons assortiment.”

LEES OOK. Arabierkes vervoegen Ufo’s: Turnhoutse snoepfabrikant Astra Sweets neemt bekende sectorgenoot Confiserie Roodthooft over

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER