Werknemer slachthuis komt om bij dodehoekongeval op bedrijfssite

Dendermonde -

Op het industrieterrein Hoogveld gebeurde donderdagochtend een dodelijk ongeval aan het slachthuis in de Wissenstraat. Op de bedrijfssite kwam een medewerker om het leven bij een dodehoekongeval aan de laad- en loskades.

Stef Van Overstraeten

Een medewerker van het slachthuis voor pluimvee in de Wissenstraat was aan het vegen toen een vrachtwagen achteruit reed om te laden. Dat gebeurde donderdag rond 7.15 uur. De persoon aan de laad- en losruimte werd vermoedelijk verpletterd door een achterwaarts rijdende vrachtwagen. Waarschijnlijk zag de bestuurder de persoon niet omdat die zich in de dode hoek van de truck bevond.

Het parket van Oost-Vlaanderen voert een onderzoek naar de exacte gebeurtenissen en stuurt een deskundige ter plaatse. De hulpdiensten werden gebeld en kwamen massaal ter plaatse, maar er kon geen hulp meer baten voor het slachtoffer. De medewerker overleed op de plek van het ongeval. De brandweer plaatste een tent over het lichaam, de politie deed de nodige vaststellingen. Bij het bedrijf wachten ze het onderzoek af en wensen ze voorlopig niet te reageren.

Het is uiteindelijk het Arbeidsauditoraat van Gent dat de zaak verder onderzoekt, het parket van Oost-Vlaanderen stelde vast dat het om een arbeidsongeval gaat. Bij het auditoraat bevestigen ze dat het zich in de laadzone afspeelde waar een medewerker van de pluimveeslachterij de laadzone schoonmaakte, maar verdere details worden nog niet vrijgegeven. Het is dus niet duidelijk of het slachtoffer een man of een vrouw is en welke leeftijd die heeft. In het slachthuis werken 14 mensen, of de activiteiten werden stilgelegd omwille van het ongeval is niet duidelijk.

© svov

© svov

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen