Ook klokkenluider sportschool Hasselt preventief geschorst voor kwetsende Whatsappberichten

© Sven Dillen

Aan de GO! Next-sportschool in Hasselt is een negende leerkracht preventief geschorst voor het versturen van racistische, discriminerende en homofobe berichten in een Whatsappgroep. Het gaat om de klokkenluider die in april het bestaan van de groep aan de directie liet weten.

fee
Bron: belga

‘We hebben maandag een dossier ontvangen dat werd overgemaakt aan de directie’, meldt Erwin Vermeulen, de voorzitter van de raad van bestuur van de GO! Next-sportschool in Hasselt. ‘Daarna is de raad van bestuur bij elkaar gekomen en die heeft beslist om de leerkracht te schorsen, zodat het dossier à charge en à decharge onderzocht kan worden.’ Met de nieuwe schorsing zijn er al negen leerkrachten van de sportschool geschorst.

Over de aard van de door de nieuwe geschorste leerkracht verstuurde berichten wil Vermeulen niets kwijt. Maar volgens de advocaten van de andere geschorste leerkrachten zouden de berichten in dezelfde lijn liggen als de berichten die in april de media haalden.

Behoud van loon

‘We kunnen hierover pas communiceren als het onderzoek is gevoerd en we hiervan een rapport hebben gekregen’, zegt Vermeulen. ‘Op basis van dat finale rapport zullen we een beslissing nemen.’ Ook deze leerkracht is, net als de in april geschorste leerkrachten, geschorst met behoud van zijn loon.

Ook de andere acht leerkrachten blijven geschorst. ‘Die zijn na hun schorsing in beroep gegaan, en daar heeft een onafhankelijke kamer die schorsing bevestigd’, zegt Vermeulen. ‘Ook deze zaak zit nog bij de onderzoekscel. Als het onderzoek is afgerond wordt het rapport aan de raad van bestuur overhandigd. Die kan een soort rechtbank oordelen over het dossier.’