© AFP

Twee Palestijnen gedood nadat ze op Israëlisch voertuig schieten

Twee gewapende Palestijnen zijn donderdag op de Westelijke Jordaanoever gedood nadat ze op een Israëlisch voertuig schoten. De Israëlische soldaten hebben hen “geneutraliseerd”, klinkt het in een mededeling van het leger. Volgens het leger werden in hun voertuig een M16-geweer en munitie gevonden. Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid bevestigt dat de mannen, van 23 en 27 jaar oud, waren gedood.

jvh
Bron: BELGA

Bij een ander incident in de buurt van Tulkarem raakten volgens de politie vijf Israëlische veiligheidstroepen gewond, van wie drie ernstig, toen een fragmentatiegranaat ontplofte. Ze hadden dienst in een vluchtelingenkamp en hadden een Palestijnse verdachte gearresteerd. Er waren confrontaties en vuurgevechten met Palestijnse bewoners.

De veiligheidssituatie in Israël en op de Westelijke Jordaanoever is al lange tijd gespannen. Sinds het begin van het jaar zijn een dertigtal Israëli’s, een Oekraïner en een Italiaan gedood bij aanslagen. In dezelfde periode zijn meer dan tweehonderd Palestijnen omgekomen bij Israëlische militaire operaties, confrontaties of na hun eigen aanvallen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer