© Icon Sport

FIFA bevestigt: ook Argentinië, Uruguay én Paraguay rechtstreeks geplaatst voor WK 2030, zes landen ontsnappen aan kwalificaties

Argentinië, Uruguay en Paraguay, die drie van de 104 wedstrijden van het WK 2030 ontvangen, zullen ook rechtstreeks geplaatst zijn zoals de gastlanden Marokko, Spanje en Portugal. Dat heeft de Wereldvoetbalbond (FIFA) donderdag verduidelijkt.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Van de 48 WK-gangers zijn er dus zes automatisch gekwalificeerd. De FIFA maakte woensdag enkel melding van een rechtstreeks ticket voor Marokko, Spanje en Portugal. Donderdag volgde de verduidelijking dat ook de drie Zuid-Amerikaanse landen die een duel zullen organiseren, al zeker zijn van WK-deelname.

Met de uitbreiding van 32 naar 48 WK-deelnemers, vanaf het WK 2026 in de VS, Canada en Mexico, zijn “drie van de zes plaatsen” toegekend aan de Zuid-Amerikaanse zone al ingenomen. Daar komt nog een ticket bij waarvoor gestreden wordt in een intercontinentale barrage, aldus een woordvoerder van de FIFA.

Drievoudig wereldkampioen Argentinië was er elke WK-eindronde bij sinds 1974. Uruguay is sinds 2010 telkens van de partij. Paraguay daarentegen miste de voorbije drie WK-edities, de laatste WK-deelname dateert van 2010.

De drie landen waren aanvankelijk kandidaat om samen met Chili het toernooi te ontvangen, maar zagen hiervan af in ruil voor de organisatie van de eerste drie WK-wedstrijden en festiviteiten in het kader van de honderdste verjaardag van het WK, waarvan de eerste editie in 1930 in de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo plaatsvond.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer