© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Denise Betsema begint later aan het veldritseizoen na crash op training

Denise Betsema (30) begint later dan voorzien aan het crossseizoen, nadat ze deze zomer ten val kwam op training. De Nederlandse schrapt de Exact Cross in Beringen van komende zondag en de wereldbekeropener in het Amerikaanse Waterloo (15/10).

Belga
Bron: BELGA

Twee maanden geleden crashte Betsema zwaar op training in haar woonplaats Texel. “Het was een flinke klap”, stelt Betsema in een persbericht. “Breuken liep ik gelukkig niet op, wel kneuzingen en open wonden die moesten gehecht worden. Mijn been bleef zo lang opgezet dat ik drie weken training moest schrappen. Dat zette me verschillende stappen terug in mijn voorbereiding.”

Betsema traint intussen weer volop. “Gelukkig begint het veldritseizoen dit jaar wat later. Zo heb ik iets meer tijd gehad om me voor te bereiden. Momenteel speelt de pijn nog steeds een beetje op na mijn trainingen. Maar zodra ik terugkeer in competitie, hoop ik dat weer aan honderd procent te kunnen doen. Ik wil direct weer goed aan de start staan.”

De Nederlandse veldrijdster vindt het jammer dat ze een wereldbekermanche mist. “Maar door de lange reis naar de VS te schrappen, win ik extra trainingsdagen. In het weekend van Waterloo rijd ik in eigen land wel in Oisterwijk. Een goeie test voor het materiaal en voor mijn lichaam, een week voor ik in Overijse mijn eerste grote cross rijd.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer