Karim Slaoui (36), medeoprichter van e-fietsenmerk Cowboy, overleden aan zeldzame vorm van kanker

Karim Slaoui, een van de drie medeoprichters van e-fietsenmerk Cowboy, is afgelopen vrijdag op 36-jarige leeftijd overleden aan een zeldzame vorm van kanker. “Wij hebben een goede vriend verloren, de wereld een geniale geest.”

Michaël Temmerman

“Het beste compliment dat ik kan krijgen, is dat mensen niet beseffen dat ik ziek ben. Dat betekent dat ik een normaal leven kan leiden en kan doen wat ik wil doen.” Karim Slaoui was een eeuwige optimist, zo blijkt uit een Youtube-interview van vorig jaar waarin hij openhartig getuigt over zijn ziekte. “Ik vertelde altijd tegen mezelf dat het geen zin had om me druk te maken in zaken waar ik geen controle over had. Ik spaarde mijn energie voor alles wat ik wel zelf in de hand had. Ik vecht alleen als het de moeite is om te vechten.”

(lees verder onder de video)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Naast optimist was Slaoui, in 2014 aan de UCL afgestuurd als burgerlijk ingenieur in de toegepaste wiskunde, ook een geboren ondernemer. Samen met zijn schoolvrienden Adrien Roose en Tanguy Goretti richtte hij eerst de (intussen opgedoekte) Brusselse maaltijdbezorger Take Eat Easy op, in 2017 startten de drie met het hippe e-fietsenmerk Cowboy. Roose werd CEO, Goretti techdirecteur en Slaoui stortte zich met veel passie op de ontwikkeling van de hardware, de fietsen zelf dus. “Wees optimistisch en innoveer. Dat was zijn motto”, zo laat zijn echtgenote Aurore weten in een korte mededeling.

(lees verder onder de foto)

De oprichters van Cowboy: Adrien Roose, Tanguy Goretti en Karim Slaoui.© Cowboy

Marathon

Twee jaar na de oprichting van Cowboy werd er een synoviosarcoom vastgesteld bij Slaoui, een zeer zeldzame vorm van kanker die in de weke delen van het lichaam ontstaat. “Ik was aan het trainen voor een marathon toen ik plots wat last kreeg in de knie”, zo vertelde hij erover. “Toen ik me liet onderzoeken bij een sportdokter, leek op een vochtzakje na alles oké te zijn.”

“Ik haatte het gevoel een passagier in de wagen te zijn en vervoerd te worden naar een onbekende bestemming”

Karim Slaoui

Medeoprichter Cowboy

Na onderzoek bleek het vochtzakje echter een tumor te zijn. “Van in het begin hebben Aurore (met wie hij vorig jaar nog in het huwelijksbootje trad, red.) en ik beslist om samen te focussen op het bestcasescenario”, aldus Slaoui in het Youtube-interview. Om zich beter te voelen, zocht hij zo veel mogelijk informatie over de ziekte op. “Ik haatte het gevoel gewoon een passagier in de wagen te zijn en vervoerd te worden naar een onbekende bestemming.”

Hoewel de behandelingen aanvankelijk leken te werken, keerde de kanker toch telkens terug. Eind vorig jaar was Slaoui genoodzaakt om zijn functies bij Cowboy neer te leggen en afgelopen vrijdag overleed hij, op 36-jarige leeftijd. “Karim was een begaafd ingenieur, een vasthoudend ondernemer en een visionair in elke zin van het woord. Zonder hem zou er geen Cowboy zijn”, laten Roose en Goretti weten in een persmededeling. “Wij hebben een goede vriend en partner verloren, de wereld een geniale geest. Karim speelde niet alleen een belangrijke rol in de ontwikkeling van Cowboy, maar maakte van de wereld ook een betere plek om in te leven.”

(Illustratiebeeld) Zo ziet een Cowboy-fiets eruit.© BART DEWAELE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer