Verhoor Conner Rousseau afgelopen: Vooruit-voorzitter geeft voorlopig geen commentaar

In de zaak van de mogelijke racistische uitspraken van Conner Rousseau is het verhoor van Rousseau door de federale gerechtelijke politie in Gent donderdagnamiddag afgelopen en heeft de Vooruit-voorzitter inzage gekregen in het proces-verbaal waarrond een publicatieverbod geldt. Rousseau kondigde eerder aan duidelijkheid te willen scheppen na zijn verhoor, maar hij verliet de gebouwen van de federale politie aan de Groendreef in Gent ongemerkt en zonder commentaar.

gli
Bron: BELGA

Het parket Oost-Vlaanderen bevestigde op 21 september dat er een onderzoek wordt gevoerd naar uitspraken van Rousseau tegenover agenten in Sint-Niklaas in de nacht van 1 op 2 september. “Ik ben die dag inderdaad op café geweest in Sint-Niklaas en heb daar met verschillende politieagenten gesproken. Ik had te veel gedronken, maar in mijn herinnering was de teneur van die gesprekken eerder grappend en vriendschappelijk”, reageerde Rousseau toen.

HLN en VTM Nieuws hadden een artikel en een reportage voorbereid met passages uit het proces-verbaal dat tegen Rousseau werd opgesteld. Rousseau stapte naar de rechter in kort geding en kreeg via eenzijdig verzoekschrift het publicatieverbod, maar DPG Media heeft derdenverzet aangetekend tegen de uitspraak en de Vlaamse Vereniging van Journalisten (VVJ) sloot zich daarbij aan.

De zaak komt pas op 11 oktober voor de kortgedingrechter in Dendermonde maar zal dan nog niet behandeld worden. Of het publicatieverbod nog relevant blijkt, hangt af van de persverklaring die Rousseau nu zal afleggen. Rousseau staat het vrij om uit zijn eigen proces-verbaal alles te openbaren wat hij noodzakelijk acht voor zijn verdediging.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen