Lokale schepen Mathieu Mas vrijgelaten onder voorwaarden na dodelijk ongeval met fietser (22)

In Oudenaarde is woensdagavond een fietser (22) omgekomen bij een verkeersongeval. De bestuurder was schepen Mathieu Mas (CD&V), die bij de komende verkiezingen als lijsttrekker opkomt voor de recent opgerichte partij Iedereen 9700! Het parket bevestigde dat de bestuurder te snel reed en te veel gedronken had. Mas werd ter plekke opgepakt, en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die liet hem intussen vrij onder voorwaarden.

pma jvh

LEES OOK. Mathieu Mas, tot gisteren de ‘coming man’ van Oudenaarde. En toen reed hij een 22-jarige onder invloed aan

Het ongeval gebeurde woensdagavond omstreeks 23.19 uur op de hoek van de Aalststraat met de Smissestraat. Een jonge fietser uit Oudenaarde werd er bij het dwarsen van de weg aangereden door een personenwagen. Het 22-jarige slachtoffer overleed ter plaatse. De jongen, O.D.T. kwam uit een klein wegje dat van de Schelde naar de Smissestraat loopt. De bestuurder van de wagen, schepen en OCMW-voorzitter Mathieu Mas (37) uit Oudenaarde, werd ter plaatse gearresteerd door de politie. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. Een buur toont ons dat het lichaam 35 meter verder lag en dat de auto zeker 70 meter ver tot stilstand kwam.

De vader van het slachtoffer werkt aan de stad Oudenaarde, donderdagmorgen was er toevallig en personeelsvergadering gepland. “Iedereen was zeer aangeslagen,” horen we. “Iedereen kent de vader van de jongen en ook de bestuurder van de wagen.” Het parket bevestigt dat de bestuurder te snel reed en onder invloed was van alcohol. Hij zal deze namiddag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter op verdenking van onder meer onopzettelijke doding en rijden onder invloed van alcohol.

Het parket Oost-Vlaanderen liet ’s avonds weten dat de man vrijgelaten werd onder voorwaarden.

Het ongeval gebeurde aan het kruispunt van de Aalst- en Smissestraat. Volgens buurtbewoners kwam de fietser uit het steegje links van de baan gereden.© pma

Schepen Mathieu Mas werd opgepakt.© pdv

© pma

© pma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer