De Belgian Cats willen zich in Antwerpen voor de tweede keer plaatsen voor de Olympische Spelen.© BELGA

Belgian Cats tegen olympisch- en wereldkampioen Amerika, Nigeria en Senegal op olympisch kwalificatietoernooi in Antwerpen

De loting voor het olympisch kwalificatietoernooi in het Hongaarse Sopron bracht voor de Belgian Cats een absolute topaffiche. De Cats zitten in een poule met olympisch- en wereldkampioen Amerika. Ook met twee Afrikaanse ploegen: Senegal en Nigeria. Het olympisch kwalificatietoernooi gaat door van 8 tot 11 februari in Antwerpen. De top-2 van de vier groepen en de twee beste derdes zijn gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in 2024 in de Franse hoofdstad Parijs.

Patrick Ceulemans

De loting bracht voor de Belgian Cats dus een gunstige uitslag. Het Amerikaanse Dream Team, nummer 1 van de wereld en winnaar van de laatste zeven Olympische Spelen en vier laatste wereldkampioenschappen, is al geplaatst voor de Olympische Spelen in Parijs. Nigeria is nummer 11 en Senegal nummer 20 van de wereld. Het Afrikaanse basketbal is ook bij de dames aan een serieuze inhaalbeweging bezig. Het pakt ook uit met fysiek basketbal, maar de Belgian Cats mogen met deze twee landen en vooral met de steun van een volle Lotto Arena of Sportpaleis geen problemen kennen. “We mogen deze ploegen vooral niet onderschatten. We organiseren het evenement, rekenen op de steun van onze vele fans en gaan vol voor een tweede opeenvolgende kwalificatie voor de Olympische Spelen”, aldus general manager Koen Umans van de Belgian Cats.

De Belgian Cats openen het olympisch kwalificatietoernooi op donderdag 8 februari tegen Amerika. Na wereldfenomeen Simon Biles, die momenteel op het WK turnen in Antwerpen schittert, komt met Team Amerika de strafste sportploeg bij de vrouwen op bezoek in het Sportpaleis. Met waarschijnlijk WNBA-sterren als Brianna Stewart, Courtney Vandersloot, Diana Taurasi en last but not least... Brittney Griner.

De Belgian Cats, de nummer 6 van de wereld, willen zich na Tokio 2020 voor de tweede keer kwalificeren voor de Olympische Spelen. In Tokio bereikten ze bij hun olympisch debuut de kwartfinale en verloren met 1 puntje van het gastland Japan. Na Oostende 2020 willen de Cats zich nu dus in Antwerpen en in de Lotto Arena en het Sportpaleis plaatsen voor de Olympische Spelen in 2024 in Parijs.

Afgelopen zomer kroonden de Belgian Cats zich in Slovenië en voor het eerst tot Europees kampioen. Emma Meesseman en haar ploegmaats veroverden in 2017 en 2021 een bronzen medaille op het EK. Op het WK van 2018 werden ze vierde en dat van 2022 in Australië vijfde. Informatie over de tickets voor het olympisch kwalificatietoernooi volgt eerstdaags.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer