Hoogleraar en politicoloog Carl Devos (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar en politicoloog Carl Devos (rechts). © BELGA / Joel Hoylaerts / Photonews

Is Conner Rousseau nu politiek beschadigd? Drie vragen aan professor Politicologie Carl Devos

PolitiekConner Rousseau heeft zich gisteren geëxcuseerd voor de racistische uitspraken die hij begin september deed tegenover politieagenten in café ‘t Hemelrijk in Sint-Niklaas. Kan de Vooruit-voorzitter nu nog functioneren in zijn rol? En hoe zwaar tilt zijn eigen achterban aan deze uitschuiver? Hoogleraar en politicoloog Carl Devos buigt zich over drie prangende vragen.

43 reacties

  • Fanny Konings

    6 maanden geleden
    Kan deze absolute domheid niet geloven , dit was met voorbedachte rade toch? Debat en verbinding
  • Carine Ghys

    7 maanden geleden
    Na 20 keer je excuses aangeboden te hebben toch nog vergiffenis moeten vragen in een persoonlijk gesprek...Stof tot nadenken. Hoeveel keer zouden de overlastplegers zich al geëxcuseerd hebben??
  • Gaston Miar

    7 maanden geleden
    Als die niet beschadigd is?? Ontneem hem al zijn politieke rechten.
  • JEF DEVOCHT

    7 maanden geleden
    Agenten uitgemaakt voor profiteurs. Roma willen laten afrossen. Hij wist heel goed wat hij heeft gezegd, zijn matekes zullen het hem wel hebben ingepeperd, en dan is hij beginnen panikeren. Je verandert niet van gedacht omdat je gedronken hebt, het komt er wat sneller uit. Dan naar de burgemeester en commissaris beginnen bellen … om tussen te komen? Daarna de pers intimideren. t is maar van het moment dat hij het niet meer kon ontkennen dat hij nu zich verontschuldigt ? Freya nu niet gezien.
  • Ann Verschueren

    7 maanden geleden
    Men moet nu toch ook niet veel kunnen nadenken om te weten dat bepaalde groepen mensen op hem zeker hun stem niet zullen uitbrengen en van politieagenten zullen er ook maar weinig nog zijn.