Conner Rousseau en Els Keytsman, directeur van Unia.
Volledig scherm
Conner Rousseau en Els Keytsman, directeur van Unia. © BELGA

Unia gaat uitspraken Rousseau onderzoeken: “Als alles klopt, is dit aanzetten tot discriminatie én misschien zelfs geweld”

De persconferentie van Conner Rousseau waarbij hij zich excuseerde voor “foute uitspraken” over de Roma-gemeenschap tijdens een dronken bui, blijft nazinderen en lokt heel wat reacties uit. Unia, het interfederale gelijkekansencentrum, gaat een dossier openen naar aanleiding van de “racistische” uitspraken van de Vooruit-voorzitter. “Als alles klopt, is dit aanzetten tot discriminatie én zelfs aanzetten tot geweld”, klinkt het.

86 reacties

  • Fanny Konings

    5 maanden geleden
    Of juist niet en zorgt het voor debat en dus verbinding, het is hoe men het bekijkt, wat komt er het beste uit?
  • nancy dejonge

    7 maanden geleden
    het had maar Theo Francken of Tom Van Grieken moeten zijn die e uitspraken deden !!! Dan had je wat gezien ..gehoord ...gelezen ! Maar nu lijkt het maar een "akkefietje" ...!
  • Christiaan Vanzieleghem

    7 maanden geleden
    Unia had maar 6u nodig om Schild en vrienden te vermorzelen en een rechtzaak aan te spannen, nu hun stokpaardje gevallen is zal dit wel in de doofpot belanden, maar die minderjarigen van Schild en vrienden hadden geen schijn van kans! 2 maten 2 gewichten, UNIA is corrupt tot en met!
  • lars vandenberge

    7 maanden geleden
    Ik ben absoluut geen racist en ik woon in een buurt waar ik sinds 20 jaar zelden Nederlands of westerse muziek hoor . Ik zie mezelf als een verdraagzaam persoon die zeker ook niet perfect is. De wereld is niet zwart wit. Maar als ik unia met het vingertje zie zwaaien uit hun ivoren toren vraag ik mij vaak af in welke buurt zij effectief leven en welke persoonlijke ervaringen zij hebben. Om een afrikaans spreekwoord te citeren: "Alleen van het bed waarin je geslapen hebt, ken je de vlooien."
  • Pat Debal

    7 maanden geleden
    Dat zullen hem wel een pak stemmen opleveren is veel in beeld geweest