Unia opent dossier tegen Conner Rousseau na uitspraken over Roma-gemeenschap: “Zien welke stappen we kunnen ondernemen”

Het gelijkekansencentrum Unia opent een dossier naar aanleiding van de uitspraken die Conner Rousseau gedaan heeft tegenover de Romagemeenschap. Dat zegt Unia-directeur Els Keytsman in De Ochtend op Radio 1.

debn

“Als het klopt wat meneer Rousseau heeft gezegd, dan is dit voor ons meer dan een moreel probleem”, zegt Keytsman. “Als iemand met een publieke functie zoals Conner Rousseau tegen agenten in functie zegt dat ze hun matrakken moeten bovenhalen tegen een bepaalde bevolkingsgroep in de samenleving, dan is dit voor ons discriminatie en aanzetten tot haat en geweld.”

LEES OOK. STANDPUNT. De defensieve, bij momenten nijdige Conner van de laatste maanden gaat niet meteen verdwijnen

Om die redenen opent Unia nu een dossier zodat het kan onderzoeken welke stappen het kan zetten. “Op deze manier kunnen we informatie verzamelen om te zien wat er effectief gebeurd is. We gaan daarvoor ook contact opnemen met de referentieambtenaar van de politiezone. Als de uitspraken kloppen die meneer Rousseau gedaan heeft, dan is dat voor ons racisme. Het is niet oké om je als publiek persoon in die functie zo te richten tot een bepaalde gemeenschap in onze samenleving. Ook al zijn er zoals hij zelf aanhaalt verzachtende omstandigheden.”

LEES OOK. Hoe Conner Rousseau door het stof ging op persconferentie, maar toch achter zijn kritiek blijft staan

LEES OOK. Politici streng voor Conner Rousseau na persconferentie over dronken incident: “Racisme na excuses blijft racisme”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER